Hallo BRIN-nummer

brin-nummer zoeken

En ineens heb je een BRIN-nummer van een school nodig. Omdat je je kind wilt inschrijven op een basisschool, bij een kindcentrum, een school voor voortgezet onderwijs of een middelbare school. Of je wilt je inschrijven bij een universiteit. Hieronder kun je een BRIN-nummer zoeken in een makkelijke zoekmachine.

Basisregistratie

Wat is dat dan, een BRIN-nummer? Alle onderwijsinstellingen in Nederland krijgen een nummer van het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap. Dit heet het BRIN-nummer of ook wel BRIN-code. Het staat voor Basisregistratie Instellingen. Het nummer bestaat uit vier tekens: twee cijfers gevolgd door twee letters.

DUO

De Dienst uitvoering Onderwijs (DUO) is verantwoordelijk voor het bijhouden van de BRIN-nummers of BRIN-codes. DUO bekostigt onder meer ook de onderwijsinstellingen, verstrekt studiefinanciering, beheert het diplomaregister en organiseert examens.

Ecwid by Lightspeed

Zoekmachine

In onderstaande zoekmachine kun je een BRIN-nummer zoeken van basisscholen, speciaal basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs, hbo-instellingen en universiteiten in Nederland. En eventueel ook het vestigingsnummer, als een school meerdere locaties heeft. Selecteer schoolnaam, postcode of straatnaam, vul in, zoek en vind.

KLIK HIER OM NAAR DE ZOEKMACHINE TE GAAN

Ecwid by Lightspeed